Achter de bordjesdrager verschijnt een grote groep muzikanten, voorafgegaan door de Tamboer-Majoor.

Door middel van fluitsignalen en stoktekens zorgt deze ervoor dat het musiceren en marcheren van het Jachthoornkorps ordelijk verloopt

Het Jachthoornkorps staat onder leiding van Ben Vankan (korps) en Michel Mordant (Tamboers).

De eerste drumband van onze schutterij werd, gelijk met de heroprichting, opgericht in 1957, na een rustende periode tijdens en vlak na WO II.

Eerst alleen met tamboers, al snel aangevuld met klaroenen. Tijdens de moeilijke jaren ’60, waarbij het ledenaantal opnieuw slonk, bleven er een tijdje alleen maar tamboers over.

In 1978 werd er nieuw leven in de muziek geblazen en werd er o.l.v. Jan Duyckers een eigen klaroen-opleiding gestart. Dit zorgde voor glorieuze jaren voor het korps. Begin jaren ’90 promoveerde het korps naar de 1e divisie, waar het tot op heden in thuis hoort.

Onder invloed van toenmalig instructeur Jan Knops werd er overgeschakeld van klaroenen naar trompetten, en jaren later kwamen de Jachthoorns erbij.

Het Jachthoornkorps speelt op dit moment in de 1e divisie, en behaalde in 2019 het kampioenschap van onze schuttersbond St. Gerardus.

 

Het korps repeteert elke dinsdag, doorgaans van 19:30 tot 21:00 uur in zaal ’t Weverke en in de zomer buiten op het voetbalveld. U bent altijd van harte welkom om een kijkje te komen nemen!